skip to Main Content

Feestdagen en vakanties…..hoe kom je ze door?

Feestdagen en vakanties zijn gezellige periodes. Het zijn momenten om even lekker te ontspannen en om de batterij weer op te laden. Het zijn echter ook periodes waarin verleiding in de vorm van ongezonder eten en drinken voortdurend op de loer liggen. Voeg hierbij nog een heel ander ritme dan dat je gewend bent en je hebt alle ingrediënten in huis om de lange termijndoelen die je jezelf hebt gesteld uit het oog te verliezen. Immers, een excuus om bijvoorbeeld even niet te trainen is snel gevonden. Wij helpen je niet te verzanden in excuses en laten je zien dat je ook tijdens feestdagen en vakanties prima aan de doelen kunt werken die je jezelf hebt gesteld.

Bestaat er zoiets als ‘het perfecte moment’ om te beginnen?

Het antwoord op deze vraag is snel gegeven. Nee, het perfecte instapmoment om aan de slag te gaan bestaat niet. Het maakt hierbij niet uit of we het nu over het volgen van een studie hebben, over het maken van een reis of over welke andere activiteit dan ook. Een optimale voorbereiding die vrij is van enige afleiding en waarbij je geen enkele tegenslag ondervindt? Je weet zelf heel goed dat de dagelijkse praktijk dit vrijwel onmogelijk maakt. Net zoals het perfecte moment niet bestaat, zo bestaat ook het slechtste moment niet. Er is altijd wel wat!

Niemand is perfect

Move To Improve begrijpt heel goed dat je graag zo snel mogelijk de doelen wilt halen die je jezelf hebt gesteld. Typisch geval van perfectionisme, want niets menselijks is je vreemd. Door te kiezen voor ‘snel en kort’ bereik je vaak eerder het tegendeel. Move To Improve richt zich op de lange termijn met betrekking tot het behalen van fysieke resultaten. Het afleren van oude gewoontes en deze omzetten in nieuwe, is een proces dat tijd nodig heeft. Wij kiezen voor duurzaam, waardoor je de fysieke resultaten die je haalt ook op de lange termijn vasthoudt.

Het ideale plaatje bestaat niet!

Een leven zonder tegenslagen is maar heel weinig mensen gegund. Uiteraard hopen we dat je de wind vaak mee hebt, maar er zullen altijd tijden zijn dat je tegen de wind in zal moeten trappen. Weet in elk geval dat je nooit kunt voldoen aan het zogenaamde ideaalbeeld. Feestdagen en vakanties zijn bedoeld om te genieten en bij dit genieten horen lekker eten en drinken. Voel je niet schuldig als je hieraan toegeeft, want hoe ontspannen ben je dan helemaal tijdens deze momenten? Tijdens vakanties en feestdagen staat het grote genieten wat Move To Improve betreft altijd bovenaan, dus geniet en ‘enjoy life’!

Doen wat bij jou past!

Oei, wat zal Move To Improve allemaal wel niet vinden van hoe ik mijn vakanties en feestdagen doorbreng en beleef? Zij helpen mij immers bij het veranderen van gewoontes, eetpatroon en ook heb ik een trainingsschema dat ik moet volgen. Hier kan ik toch nooit aan voldoen tijdens vakanties en feestdagen?

 

Move To Improve zal nooit oordelen over hoe jij de feestdagen en vakanties doorbrengt en beleeft. Wij hebben je immers geleerd dat je met behulp van flexibiliteit en controle het voor jou uitgestippelde plan tot een succes kunt brengen. Denk dus niet dat die ene dag dat je wat meer gegeten of gedronken hebt funest is. Eet en drink bijvoorbeeld gewoon de volgende dag iets minder.

Feestdagen en vakanties zijn juist uitermate goede meetmomenten om te checken of de gestelde langetermijndoelen inderdaad goed bij je passen. Je staat er hierbij ook niet alleen voor, want jewordt gecoacht door Move To Improve. Samen komen we er altijd! Geniet van alle mooie en goede momenten die feestdagen en vakanties ook jou te bieden hebben.

Vraag jij je ook regelmatig af hoe je vakanties en feestdagen door moet komen? En heeft dit voor jou alles weg van een gevecht dat je niet denkt te kunnen winnen? Dan is personal training van Move To Improve echt iets voor jou!

 

Onze trainers